• Temmuz 24, 2026

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla’da meydana gelen orman yangınına ilişkin yaptığı açıklamada, düşük nem oranı ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle alevlerin kısa sürede geniş bir alana yayıldığını belirtti. Karacabey, yangına 19 hava aracı, 108 kara aracı ve yaklaşık 600 personelle müdahale edildiğini bildirdi.

Yangının başladığı ilk andan itibaren ekiplerin önceliğinin yerleşim yerlerini korumak olduğunu ifade eden Karacabey, müdahale planının bu doğrultuda hazırlandığını söyledi. Yerleşim alanlarında güvenliğin sağlanmasının ardından çalışmaların blok orman alanlarını korumaya yönlendirildiğini aktaran Karacabey, gece boyunca sürdürülen yoğun kara müdahalesi sayesinde yangının önce büyük ölçüde, ardından tamamen kontrol altına alındığını dile getirdi.

Karacabey, yangında yaklaşık 200 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü belirterek, alevlerin yalnızca ormanlık bölgeleri değil, vatandaşlara ait bazı özel mülkiyet alanlarını da etkilediğini kaydetti.

Açıklamasında geçtiğimiz hafta Milas ilçesinde yaşanan yangına da değinen Karacabey, burada da rüzgârlı ve kuru hava koşullarının yangının hızla yayılmasına neden olduğunu söyledi. Milas’taki yangında ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesi sayesinde alevlerin blok orman alanlarına ve yerleşim yerlerine ulaşmasının önlendiğini ifade eden Karacabey, yangının özel mülkiyette bulunan bazı arazilerde de etkili olduğunu belirtti.

Yürütülen etkin çalışmalar sayesinde her iki olayda da daha büyük bir felaketin önüne geçildiğini vurgulayan Karacabey, ekiplerin yangınlara karşı koordineli şekilde görev yaptığını ifade etti.