• Kasım 7, 2019

Çevre ve Orman Derneği Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız İzzet Düzme, belediyelere ağaçlandırma çalışmalarını arttırma çağrısında bulundu. Genel Başkan Yardımcımız Düzme, “Şanlıurfa ağaçlandırma konusunda tüm illerin önünde olmalı. Bunun için belediyelerimizi bu kampanyaya daha fazla sahip çıkmaya davet ediyoruz. Çevre ve Orman Derneği olarak gerekli her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesinin ülkenin orman varlığının arttırılması açısından çok yerinde olduğunu vurgulayan Düzme, Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen ‘Yemyeşil Şanlıurfa’ kampanyasını da önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti.
Şanlıurfa, Geleceğe Nefes Kampanyasında Hedefine Ulaştı
Düzme, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 Kasım’da ülke genelinde Saat: 11.00’de uygulayacağı Geleceğe Nefes projesinde Şanlıurfa’nın 200 Bin hedefini doldurduğunu ve 11 Kasım’da 200 Bin fidanın toprakla buluşturulacağını aktardı. Genel Başkan Yardımcısı Düzme, “Şanlıurfa olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 11 Kasım için belirlenen 200 Bin fidan hedefi, sahiplenmelerle tamamlanmıştır. Ancak biz şehir olarak hedefimizi katlamalıyız. Bu konuda belediyelerimizi daha fazla gayret göstermeye davet ediyoruz. Çevre ve Orman Derneği olarak fidan temininden dikimine kadar ihtiyaç duyulan her konuda destek olaya hazırız.” dedi.
Şanlıurfa’da 2 Milyon Hektar Ormansız Alan Var
Çevre ve Orman Derneği Genel Başkan Yardımcımız İzzet Düzme, Şanlıurfa’da 2 Milyon Hektara yakın ormansız alan bulunduğunu belirterek, ağaçlandırma konusunda şehirde yakalanan sinerjinin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanımızın ve bazı üst düzey yöneticilerinin Şanlıurfalı olmasının büyük bir avantaj olduğunu ve bu olumlu durumu Şanlıurfa için değerlendirmek istediklerini dile getiren Düzme, “Çevre ve Orman Derneği olarak Şanlıurfa’nın mümkün olan en kısa sürede orman varlığının arttırılması için çalışmalara devam edip, yürütülen çalışma ve kampanyalara destek olacağız. Şehrimiz 5 Bin 327 Hektarlık bozuk orman varlığına sahip. Bu alanın ıslah edilip normal orman vasfına kavuşması için de bir takım çalışmalar yürüteceğiz. Hedefimiz Şanlıurfa’da Orman olmaya müsait 2 Milyon hektarlık alanı ağaçlandırmak. Bu hedefe hep birlikte ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.