• Mart 21, 2020

Genel Başkanımız Rıdvan Söylemez, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ağaçlandırma çalışmaları ve ormanların korunmasının önemine değinen Genel Başkanımız Sn. Söylemez ekolojik dengeyi koruyan ormanların insan hayatı için vazgeçilmez önemde olduğuna dikkat çekti.

Söylemez; ‘’Orman yan yana gelmiş basit bir ağaç topluluğu değil milyonlarca canlının yaşadığı bir ekosistemdir. Ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak tüm insanlığın görevidir. Bu görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğreterek bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. İçinde yaşadığımız dünyanın ve bu güzel ülkenin, bize bir miras değil emanet olduğunu unutmamalı, ülkemizin akciğerleri olan ormanlarımızı korumak konusunda daha duyarlı olmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

Çevre ve Orman Derneği olarak ağaçlandırma çalışmalarına ve yeşilin korunmasına özel önem verdiklerini belirten Söylemez, ormanların ve yeşilin korunması noktasında her bireye sorumluluk düştüğünü, insanların ormanların korunmasına kul hakkı hassasiyetiyle yaklaşmaları çağrısında bulundu.