• Haziran 3, 2020

Çevre ve Orman Derneği Genel Başkanımız Sn. Rıdvan Söylemez, İstanbul’da yaşanan çevre olayına sessiz kalmadı. İstanbul’da atık suların Riva Deresi’ne akmasına tepki gösterdi.

Geçtiğimiz gün basında yer alan haberlerde İstanbul’da atık suların artırılmadan Riva Deresi’ne aktığı haberleri yer aldı. Genel Başkanımız Sn. Söylemez, haberlerde yer alan bu çevre olayına tepki olarak bir açıklama yaptı.

Genel Başkanımız Sn. Söylemez, ‘’Çevre ve Orman Derneği olarak çevre bilincinin okullarda ders müfredatına girmesini isterken ortaya çıkan bu kirliliğe sessiz kalamayız’’ dedi.

Sn. Söylemez yaptığı açıklamada; ‘’Atalarımız bu güzel ülkeyi bize ne zorluklarla bıraktı. Ülkemize, doğaya ve çevreye sahip çıkmalıyız. İstanbul’daki çevre olayını görünce bir insan olarak maalesef çok üzüldüm. Görüntülerde kirli suların dereye karıştığı görülüyor. Hem çevre kirliliği oluşuyor hem de insan sağlığı büyük tehdit altında kalıyor. Konuyla ilgili acilen önlem alınmalı. Aksi takdirde hem atalarımızın mirası güzel ülkemiz hem de insanımız zarar görmeye devam edecek.  Çevre ve Orman Derneği olarak biz, çevre bilincinin insanlara aşılanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu tarz çevre olaylarının yaşanıyor olması insanlara çevre bilincinin aşılanması için bir an önce gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini gösteriyor’’ şeklinde konuştu.